Spirit of the Samurai

Anmeldelse av spilleautomaten Spirit of the Samurai

Følg krigerens sti og ta et dypdykk i tradisjonell japansk kultur. Spirit of the Samurai er en spilleautomat fra Inspired som tar i bruk et nokså velkjent tema, men gir det en unik vri, god grafikk og spennende bonusfunksjoner. Hver runde bringer med seg noen morsomme overraskelser og unike plot-twists.

Forbered deg på et slag av episke proporsjoner

Spirit of the Samurai gir spillerne en smak av middelalderens Japan ved hjelp av et detaljert og vakkert virtuelt univers.

Bakgrunnen til spillet forestiller en vakker grønn eng, med silhuetten av en by i horisonten. Du skimter nemlig tradisjonelle japanske trebygninger og templer bortenfor hjulene.

Visuelt sett er grafikken såpass god og detaljert at du faktisk kan se enkeltstående grasstrå som svaier i vinden. Dette kan ikke beskrives som noe annet enn et imponerende skue.

Ære og mot

De grunnleggende reglene for dette spillet er svært enkle. Du har bare et par knapper i kontrollpanelet å velge blant før du begynner å snurre hjulene for første gang.

Spillet har fem hjul og totalt 20 fastlåste betalingslinjer. Det er på disse betalingslinjene at vinnende kombinasjoner må lande om du skal utløse pengepremier. Først må du bruke knappene utformet som pluss- og minustegn for å velge hvor stor innsats du ønsker å satse per runde. Den grønne knappen i midten setter hjulene i bevegelse og starter runden.

Utbetalingene som utløses i dette spillet avhenger av hva slags kombinasjoner du setter sammen og hvilken innsats du har satset på den runden. Jo mer penger du satser, jo mer har du muligheten til å vinne, naturligvis. Om du ønsker å spille flere runder på rad uten å endre innsats eller selv trykke på knappene så kan du bruke «autoplay»-funksjonen og lene deg tilbake i godstolen mens du ser hjulene snurre av gårde.

Utbetalingstabellen i Spirit of the Samurai er hovedsakelig gjort opp av ulike symboler som passer med det øvrige temaet til spilleautomaten. Disse er hovedsakelig hentet fra gammel japansk tradisjon eller filmer og tv-serier som har hentet inspirasjon fra oldtidens Japan.

Knekt, Dronning og konge er noen av de vanligste symbolene på spillet, men er også de som gir deg minst premier. Disse kan nemlig utløse fra fire til hundre kreditter, som jo ikke er altfor ille. Om du greier å skape flere kombinasjoner på rad med disse symbolene kan allikevel disse premiene vise seg å bli lukrative.

Blant de resterende symbolene finner vi vifter, sverd, en by, en vakker japansk kvinne ikledd en kimono, hjelmen til en samurai og spillets logo. Det sistnevnte symbolet kan utløse gevinster selv om du bare har to av disse på en betalingslinje og kan være verdt opptil 1000 kreditter. Spirit of the Samurai har også flust av interessante bonusfunksjoner. For eksempel så kan wild-symbolet erstatte alle andre symboler i spillet om det bidrar til å skape en vinnende kombinasjon og utløser en premie.

Scatter-symbolene på dette spillet fungerer også som bonussymbol, noe som betyr at tre av disse, uansett posisjon, utløser en bonusrunde. Hver gang dette skjer så vil du ta nye steg langs med «samuraiens sti» og bonusfunksjonene vil bli mer og mer lukrative jo lengre du kommer på denne «stien». Du kan eksempelvis vinne 20 gratisspins, sammen med multiplikatorer, på denne måten. Om du bare får to scatter-symbol på hjulene så vil dette utløse en respin-funksjon som gir deg en ekstra sjanse for å fullføre kombinasjonen.
Det er også viktig å nevne «wild samurai». Han kan dukke opp på hesten sin når som helst i løpet av spillet og kan forandre vanlige symboler om til wild-symboler.

Dom

Vi har sett på flere spill som har latt seg inspirere av japansk kultur, men vi synes absolutt at dette spille skiller seg ut fra mengden i positiv forstand. For det første er grafikken av svært høy kvalitet og vi mener at dette er bortimot noe av det beste vi har sett på lenge. Bakgrunnen er utgjort av en vakker, grønn eng, og det er faktisk mulig å skimte enkeltstående grasstrå som svaier i vinden.

Samtidig er det en hel del interessante bonusfunksjoner på dette spiller, eksempelvis kan en wild-samurai dukke opp på krigshesten sin når som helst og forandre vanlige symboler om til wild-symboler. Dette holder spillerne på tå hev og bidrar til spenningen i spillet.

Scatter-symbolene i dette spillet fungere som bonussymbol, og tre slike symboler vil ta deg med videre på «samuraiens sti». Det er en interessant vri at dette er en interaktiv funksjon som tar deg med videre på denne «stien» hvorav funksjonene og bonusene stadig blir kulere jo lengre du reiser.

Vi kan med total overbevisning si at dette er bortimot en av de beste spilleautomatene vi har prøvd som har latt seg inspirere av japansk kultur. Dette temaet kan virke noe oppbrukt, men det er ikke tilfellet med denne spilleautomaten.
Anbefales!