Gifts From Caesar

Anmeldelse av spilleautomaten Gifts From Caesar

Det Romerske Imperiet har etterlatt spor over hele Europa, både med tanke på landegrenser, kultur og språk. Dette vidstrakte gamle imperiet har naturligvis en stor kilde til inspirasjon blant forfattere og filmskapere, og det er dermed bare logisk at dette temaet nå også har fått sin egen spilleautomat. Allikevel er det når sant skal sies en stor oppgave å forsøke å oversette noe så stort og viktig til et velfungerende spill. Når det er sagt så virker det som om iSoftBet har løst det med glans!

Gifts From Caesar er en spilleautomat utviklet av en av de beste utviklerne i bransjen og sender spillerne tilbake i tid til den historiske epoken da det Romerske Imperiet var på sitt største og mektigste. Spilleautomaten er nokså autentisk og gjennomført og gir deg muligheten til å kose deg med en automat som minner mye om hva man får tilbudt på ulike landbaserte casinoer rundt om i verden.

Funksjoner og innstillinger

Gifts From Caesar bruker tradisjonelle symboler fra det Romerske Imperiet i et forsøk på å skape en så historisk korrekt spillopplevelse som mulig. I tillegg er dette svært pent å se på og bidrar til å skape en god atmosfære mens man spiller.

Hovedskjermen inneholder flust av små skjermer og knapper ved siden av hjulene og utbetalingstabellen. Bakgrunnen er nokså enkel i utforming og er utgjort av en fargepalett bestående av rødt og gull. Grafikken er generelt sett nokså enkelt, og kanskje en smule utdatert, men virker fortsatt svært autentisk.

Allikevel må vi være ærlige og si at knappene nederst på skjermen er litt rotete plassert og noen av disse virker en smule unødvendige.
Spilleautomaten har fem hjul, med tre symboler på hver av disse. Du har kun fem betalingslinjer å spille på, og du må dermed sørge for at dine vinnende kombinasjoner lander på disse fem linjene. Gevinstene dine avhenger av hva slags symboler du har kombinert og hvor høy innsatsen din var. Du kan enkelt endre dette ved hjelp av kontrollpanelet under hjulene.

Om du ønsker å øke risikoen og muligheten for å vinne store premier så kan du gjøre dette ved hjelp av «Max Bet»-knappen. Denne setter automatisk innsatsen din på det maksimale nivået. Da er premiene som ligger i potten langt større enn hva du er vant til!

Om du er en spiller som liker å gjøre andre ting på PCen mens hjulene snurrer så kan du bruke spillets «Autoplay»-funksjon. Denne lar hjulene snurre automatisk et bestemt antall ganger, slik at du slipper å trykke på noe som helst og kan la gevinstene renne inn mens du leser deg opp på de siste nyhetene i ulike nettaviser.

Symboler

Du burde ta en titt på utbetalingstabellen, der ser du nemlig hvilke symboler som har mest verdi og hva slags kombinasjoner du bør være ute etter å skape. De vanligste symbolene på spillet er en «amphora», en hest og kjerre, et sverd og en gullbelagt hjel. Disse er altså de symbolene som hyppigst dukker opp og er dermed ikke verdt like mye som andre symboler på spillet. Allikevel kan disse føre til at du ganger innsatsen din 500 ganger, om du får lange kombinasjoner med disse symbolene.

De største gevinstene blir utløst av kombinasjoner av gullmynter, ørne-seglet og statuen av keiseren. Disse symbolene er langt sjeldnere enn de vi så på tidligere, så du må være fokusert og ha en del flaks om du skal lykkes i å skape lange kombinasjoner med disse symbolene. Men, det er en god grunn til dette; om du kombinerer fem gullmynter eller segl så kan du gange innsatsen din med 2500 ganger. En lang kombinasjon av symbolene utformet som statuer vil kunne gi deg hele 5000 ganger innsatsen din. Du burde derfor holde et våkent øye med disse symbolene.

Dom

Gifts From Caesar er en nokså klassiske spilleautomat med enkle regler og et ganske enkelt oppsett. Du har kanskje lagt merke til at vi ikke har snakket om noen spesielle funksjoner eller bonusrunder, det er nettopp fordi denne spilleautomaten ikke har noe slikt. Ikke engang wild-symbol eller scatter-symbol, dette er noe skuffende og vil mest sannsynlig føre til at noen spillere skygger unna denne tittelen. Om du kan se forbi dette så har uansett denne spilleautomaten mye å by på.

Gifts From Caesar fokuserer nemlig på hva kundene tross alt bryr seg aller mest om, store gevinster. Til og med de mest vanlige symbolene kan føre til nokså store gevinster, og det er nok denne spillautomatens største fordel. Det er mulig å vinne store penger her!

Vi burde også si to ord om spillets tema. Det Romerske Imperiet er et av de viktigste Imperiene som har eksistert i verden og deres påvirkning kan fortsatt synes i Europeisk kultur og geografi. Nettopp derfor har historien om dette Imperiet inspirert til mange bøker, filmer og spill i moderne tid. Denne spilleautomaten gjør absolutt ingen skam på den arven.