Gem Rocks

Anmeldelse av spilleautomaten Gem Rocks

Vi har alle sett konvensjonelle spilleautomater med de vanlige betalingslinjene, de fleste av oss er nemlig vant til at en spilleautomat har 243 ulike måter å vinne på og symbolene bare behøver å være i nærheten av hverandre for å skape en vinnende kombinasjon. De fleste har også sett en del spilleautomater hvor det er mulig med over 1000 ulike måter å vinne på, men denne spilleautomaten kalt Gem Rocks er kanskje den første spilleautomaten vi har kommet over hvor det er over 4000 ulike måter å vinne på.

Dette er imponerende tall, og kommer som en følge av at Gem Rocks har seks hjul, i stedet for fem. Hver av hjulene inneholder fire symboler. Disse symbolene er som regel utformet som fargerike steiner, og noen av disse har edelsteiner skjult inne i dem. Det finnes også en stein kalt Monster Rock, som virkelig kan skape noen høyt utbetalende kombinasjoner. Omgivelsene rundt hjulene er også utgjort av steiner og fjell, og fargepaletten bruker mange mørkeblå og mørkegrå farger, som dermed gir hele spillet en litt skummel atmosfære.

De seks hjulene med fire symboler faller på plass akkompagnert av en hypnotisk klikke lyd og et nokså av generisk lydspor. Utbetalingene dine varierer ut ifra hva slags, og hvor mange, matchende symboler du har til enhver tid.

Hver gang du kombinerer minimum tre like symboler vil du få en utbetaling, og denne øker selvfølgelig om du får fire, fem eller seks symboler som matcher. Utbetalingene vil bli multiplisert om et hjul har flere av den samme edelsteinen. Om du f.eks. får to av samme symbol på hjul nummer tre, så vil gevinsten bli doblet og du vil få en større utbetaling. Selv om det vanligste er at et symbol tar opp en plass på hjulet, så er det også nokså vanlig at gigantiske symboler kan strekke seg over to til fire posisjoner, noe som igjen gjør det enklere å skape vinnende kombinasjoner.

Verdien til de ulike symbolene varierer nokså stort, det brune korset eller de lilla diamantene kan utbetale fem, ti, femten eller tjue mynter når de lander på det tredje, fjerde, femte eller sjette hjulet, fra venstre til høyre.

Et fossefall av premier

Denne spilleautomaten har såkalte Cascading Reels, noe som betyr at enhver vinnende kombinasjon vil forsvinne fra hjulene og dermed gjøre plass til at nye symboler faller ned på de tomme plassene. Dette skaper i praksis effekten av et fossefall hvor nye vinnende kombinasjoner hele tiden blir skapt på nytt og på nytt. Enhver vinnende kombinasjon forsvinner med en liten eksplosjon og en liten pause, før de nye symbolene faller ned på den tomme plassen. Om de etterfølgende symbolene skaper en ny vinnende kombinasjon så vil et win-meter ved siden av hjulene begynner å lades opp, og en lukrativ Monster Rock skapning vil dukke opp på hjulene.

Denne skapningen vil være fargelagt som et standard symbol og ta opp to plasser på hjulene, noe som bør bidra til å skape vinnende kombinasjoner. Om du får enda en vinnende kombinasjon som et resultat av denne skapningen, så vil en ny slik skapning dukke opp og dekke tre posisjoner på hjulene, om også dette fører til en ny vinnende kombinasjon så vil enda en ny skapning dukke opp og så dekke fire posisjoner på hjulene. Med andre ord så kan denne funksjonen være svært lukrativ.

Innstillinger

Siden du ikke har noen betalingslinjer å plassere innsatsen på så har du kun muligheten til å forandre på verdien til myntene, som dermed blir multiplisert med 50 for å gi den totale innsatsen per runde. Du kan endre verdien på myntene fra 0,01-1,00, noe som gir en total innsats på fra 0,50-50,0. Dermed er det tydelig at denne spilleautomaten hovedsakelig fokuserer på de som spiller for moro skyld og ikke for de virkelige storspillerne der ute som foretrekker å spille med svært høy risiko. Allikevel er det verdt å ha i bakhodet at du har muligheten til å vinne noen ganske store gevinster om du har litt flaks.

Dom

Fallende steiner blir som regel assosiert med noe negativt, men dette spillet er i ferd med å endre den oppfatningen. I dette spillet jubler vi av glede når steinene eksploderer, faller ned og eksploderer igjen. Dette er en svært morsom måte å spille på og gir deg muligheten til å sette i gang kjedereaksjoner som til slutt fører til store gevinster.

Samtidig må vi si at det er en genial vri å ha noen symboler som tar opp flere posisjoner på hjulene enn hva normale symboler gjør. Dette gjør det nemlig enklere for spillere å fullføre vinnende kombinasjoner, og tvinger spilleren til å tenke litt annerledes enn hva man er vant med.

Det er også svært imponerende at man har over 4000 måter å vinne på i dette spillet. Dette kan være en smule omveltende for konvensjonelle spillere som er vant til tradisjonelle spilleautomater med ulike betalingslinjer eller 243 ulike måter å vinne på. Dette er helt tydelig en innovativ og nyskapende spilleautomat, noe som bl.a. blir eksemplifisert gjennom det faktum at denne spilleautomaten har seks ulike hjul å spille på, fremfor de tradisjonelle tre eller fem hjulene.

Denne spilleautomaten kan anbefales til alle som ønsker å utfordre seg selv og har lyst til å prøve noe nytt og innovativt.